2012. szeptember 5., szerda

Változatok egy témára 1/7

- Álmaidban Castle, álmaidban - emelte rá szúrós tekintetét a nő.
Ahogy húzta feljebb az író lábán a nadrágot feljebb csúszott a bokszer szára, és Kate meglepve látta, hogy mekkora zúzódás éktelenkedik a férfi csípőjén.
- Castle, ezt meg hogyan szedted össze?
- Elgáncsolt az a szemét, és rázuhantam a betonra.
Amikor segítette felvenni a felsőt a férfinak, újra közel került egymáshoz a testük. Túl közel. A nő már mozdult volna, hogy hátrébb lépjen, de mégsem tette. Mindig ő hátrál meg az ilyen helyzetekben, míg Castle pimaszul élvezi azokat. Most nem engedi, hogy zavarba jöjjön a férfi közelségétől. Úgy tett, mintha csak egy bábut öltöztetne, de közben bizsergett a teste. Szerette a szexet, de minden partnerénél csak az ágyban érezte ezt a bizsergést, és kellett hozzá a valódi érintés is. Most össze sem ér a bőrük, mégis életre kel minden idegszála a férfi közelségétől. Akkor milyen lenne, ha megsimogatna?
Gondolataiból Lanie zökkentette ki.
-  Úgy látom csak repedés van az orrcsonton, törés nincs. Azért rögzíteni kell, aztán majd néhány nap múlva, amikor már nem lesz ilyen duzzadt, még megnézzük. Na lássuk!
- Ugye nem nyúlsz hozzá? – ijedt meg Castle.
- Egy kicsit meg kell fognom és bele kell néznem, de vigyázni fogok rád – mondta egy megnyugtató mosoly kíséretében. – Vagy adjak bele egy érzéstelenítő injekciót?
- Ne, ne! Kibírom. Az se baj, ha görbe marad. Talán akkor jobban tetszem Beckett nyomozónak - pislantott oldalra, mire Kate csak sóhajtott.
Lanie finoman megtapogatta a férfi orrcsontját, majd egy kis műszerrel belenézett az orrlyukaiba, hogy lássa az orrsövény és a porcok állapotát. Közben magában jólesően nyugtázta, hogy barátnője igen csak vonzódik az íróhoz, és viszont. Egyszer majd csak rájönnek ők is, hogy a sorsnak valami terve van velük! 
Beckettet bármennyire is bosszantotta a férfi, most nagyon sajnálta. Tudta, hogy Lanie finom mozdulatai ellenére nagyon fájhat neki a vizsgálat, mert ugyan csak halkan nyögött, de ujjaival szorosan markolta a lepedőt, és könny csordult a szeme sarkából.    
- Jobb lesz, ha egy időre betamponozom, nehogy elmozduljon a repedt csont.
- Ne, kérlek! - fogta könyörgőre Castle. - Vigyázok rá, csak ne tömködd be! 
- Ezt már bírd ki! Ha ezzel végeztünk, mehetsz haza. Igaz is! Van otthon valaki, aki figyel rád és ápol?- kérdezte az orvos, miközben előkészítette az új tamponokat. 
- Hát... megleszek, nem kell segítség - mondta bizonytalanul. Alexis Los Angelesbe utazott az anyjához, Martha pedig egy turnén volt Kanadában. Tudta, nem lenne éppen ideális, hogy egyedül legyen otthon, de kórházba végképp nem akart menni.
- Azt felejtsd el! Belázasodhatsz, nem mozoghatsz össze-vissza, nem tudsz egyedül mosakodni, öltözni - kezdte sorolni ellenkezést nem tűrően Lanie.  - Ha nincs otthon senki, akkor irány a kórház, vagy találni kell valakit, aki elvisel - sandított Kate felé.
A nyomozó agyában cikáztak a gondolatok. A lelke mélyén szívesen ápolta volna a férfit, talán még az évődéseket is élvezte volna, ugyanakkor tartott attól, hogy ha túl közel kerül hozzá nem tud ellenállni a vonzerejének.
- Majd én ápolom, úgy is sok szabadnapom gyűlt össze - szólalt meg olyan hangsúllyal, mintha valami rettentő nehéz dolgot vállalna magára. - Csak a száját is be kellett volna varrni - nézett kihívón az íróra, akinek esélye sem volt visszavágni, mert Lanie éppen tuszkolta az egyik tampont az orrába. 
- Kösz Lanie! - mondta Kate, amikor az orvos végzett a férfi ellátásával. - Mi a teendőm vele otthon?
- Fektesd ágyba - nézett sokatmondóan barátnőjére - és ne engedd sokat mocorogni, nem szeretném úja öltögetni a sebeit. Néhány óránként mérd meg a lázát, és feltétlenül szólj, ha 38 fok fölé emelkedik, az arcára tegyél jeget! A többit rád bízom - mondta sejtelmesen, mire Kate az írónak háttal állva összevont szemöldökkel, mérgesen suttogta: - Állj le Lanie!
- Én szívesen megengedem, hogy ágyba fektessen Beckett nyomozó - jött meg Castle hangja is.
Beckett csak megforgatta a szemeit és széttárta a karját. - Látod, - nézett bosszúsan Laniere - ez van, ha lovat adsz alá!
- Hozzád vagy hozzám? - feszítette tovább a húrt a férfi.
- Még csak az kellene, hogy hozzád menjünk! -csattant fel a nő, belegondolva, hogy valaki ott találja a férfi hálószobájában az ágyban fekvő íróval. - Hozzám megyünk, és te úgy "ugrálsz", ahogy én fütyülök!
- Igenis nyomozó - mondta alázatosságot színlelve az író.
- Azt hiszem, már most megbántam ezt a döntést - sóhajtott a nő.
Már majdnem lekászálódott az ágyról a férfi, amikor Katenek eszébe jutott a zúzódás.
- Várj Castle!- parancsolta, majd Laniehez fordult. - Ezzel mit csináljak? - kérdezte, majd egy mozdulattal lejjebb húzta a férfi nadrágját.
- Mit rejtegetsz  még Rick? - csodálkozott Lanie. - Lehet, hogy meg kellett volna néznünk, mit rejtegetsz az alsónadrág alatt!
A két nő összenevetett, de Castle nem jött zavarba.
- Ha kíváncsiak vagytok rá, megmutathatom!
Beckett és Lanie lemondóan egymásra nézett. 
- Vidd, vidd, mielőtt adok neki egy nyugtató injekciót! A csípőjére meg tegyél jeget vagy borogatást!  
Lassan elvergődtek az autóig, és Castle megpróbált a lehető legkényelmesebben elhelyezkedni. Elindultak, Lanie pedig csak töprengve nézett utánuk: - Mi fog ebből kisülni?
Az út csendesen telt. Mindketten a következő órák, napok történéseit kezdték elképzelni. Kate most szembesült azzal, hogy nem is tudja hova helyezze el az írót. A hálószobájában egy franciaágy van, amit általában egyedül birtokol, a nappaliban pedig egy nem túl kényelmes kanapé, amire mégsem fektetheti a beteget. Adja át neki a hálót? Az meg olyan intim. Próbált nem arra gondolni, hogy már most miről fantáziálhat a férfi, hát még ha befekteti az ágyába! Talán jobb lett volna Castle lakásába menni? Már mindegy, ő döntött így. Nem nézett a férfira. Félt, hogy ha megint találkozik a sármos, csibészes mosollyal, nem tud elég keményen visszavágni a szexuális töltésű megjegyzésekre. Jobb, ha próbálja tartani a távolságot.
Castle sem nézett Beckettre, de neki egészen máshol járt az esze. Gondolatban végigpergette a nap eseményeit és megállapította, hogy a fájdalmat leszámítva egészen jól jött ki az eseményekből. Komolyan vette Beckett utasítását, elfogott egy sorozatgyilkost, amivel kivívta a nő és a fiúk elismerését, két gyönyörű nő ápolta, Kate simogatta, vetkőztette, öltöztette, most pedig Beckett lakásán fog lakni reményein szerint legalább néhány napig. Mi minden történhet ott! Fantáziája szárnyalni kezdett, és inkább becsukta a szemét, nehogy arcára kiüljenek a pajzán gondolatok. Nem akarta elijeszteni a nőt, nehogy még útközben meggondolja magát. Álmodozásából telefonja csörgése zökkentette ki. Esposito hívta.
- Castle - szólt a készülékbe.
- Öregem! Igaz, hogy Beckett a lakására visz? - kérdezte elismeréssel a hangjában. -Te aztán nem vagy semmi! 
- Majd számolj be, hogy milyen az ágyában! - kiabált a telefonba távolabbról Ryan.
Castle zavartan Beckett felé fordult, aki kíváncsian nézett rá. Remélte, hogy nem hallatszik ki Espo és Ryan hangja, mert akkor a szép álmaiból rémálom lesz.
- Én is örülök, hogy jól vagytok fiúk - mondta kínjában, próbálva menteni ami menthető.
- Tudtam, hogy ezt még megbánom - morogta maga elé Kate.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése