2013. március 3., vasárnap

Változatok egy témára 5/39


- Megoldjuk Castle! Bízz bennem! Csodálatos lesz az éjszakád - kacsintott rá pajkosan a nő. 
Castle néhány másodperc múlva észbe kapott, és becsukta a meglepetésében nyitva maradt száját, és elbűvölve nézett a nőre. Azt hitte, ismeri minden gondolatát, minden tulajdonságait, de amióta együtt vannak gyakran érik meglepetések. Jó megfigyelő, és ebből következően jó emberismerő volt - bár ennek ellentmond két exfelesége - Katenek volt egy olyan oldala, amivel nem találkozott abban a négy évben, amikor csak kerülgették egymást. Sokszor elképzelte azokban az időkben, hogy milyen lehet a nyomozó egy romantikus kapcsolatban, hogyan viselkedik egy férfival a kapitányságon kívül, milyen a konyhában főzőcskélés közben a közös vacsorát készítve, vagy mogyorót ropogtatva filmnézéskor a nappaliban, miközben a szeretett férfi karjaiba simul, vagy miként viselkedik a hálószobában. Férfi nélkül ezeket a pillanatokat könnyedén elképzelte, de másként ... Aztán amikor Demming, majd Josh a képbe került, már nem is akarta elképzelni, pedig a lelke mélyén mindennél jobban vágyott arra, hogy nem csak Beckett nyomozót ismerje, hanem Kate-t a nőt. Tudni akarta, mi van a fal mögött. Amióta Kate kitárta előtte a szívét, minden nap csupa boldogság sok-sok meglepetéssel. Gyakran meglepődött például, hogy a szigorú nyomozó milyen pajzán tud lenni az ágyban, hogy van egy gyengéd, finom oldala, de benne lakik egy tüzes, szenvedélyes vadmacska is, és sosem tudta, hogy éppen melyik arcával találja szembe magát. Annak ellenére, hogy a kapcsolatukban is szeretett irányítani, igazi nőként viselkedett, aki vágyik a gyengédségre, a romantikára, aki akkor érzi biztonságban magát, ha hozzábújhat egy erős férfitesthez. Egy dologban volt csak biztos, abban, hogy Kate minden várakozását felülmúlta.
- Castle!
- I-igen. Bocs, csak próbálom kitalálni, mire készülsz. - Szerette ezt a tekintetet, ahogy a nő most is nézett rá. Volt benne elégedett mosolygás, elnéző szeretet és csillogó pajkosság, de mindenekelőtt kihívás egy kis évődésre. 
- Meghallgatnám az ötleteidet, de igyekeznünk kell elkapni azt a mocskot, mert amíg szabadon garázdálkodhat, addig Robbie veszélyben van.
Castle egyetértőn bólintott. Csak abban reménykedhettek, hogy a gyilkos már tudja, a gyerek nem emlékszik semmire, és talán az őrt álló rendőr is elriasztja.
- Csináljunk egy fehér táblát! Jobban átlátjuk az ügyet - nézett körbe a teraszon egy megfelelő helyet keresve.
 - Jó ötlet - mondta Kate, és felállt az asztaltól. - Láttam odabenn egy kihúzható vetítővásznat, az pont megfelel.
Negyed óra múlva elégedetten szemlélték a terasz sarkába állított vásznat, rajta néhány fotóval, amit a serifftől kaptak, és a sok-sok teleírt cédulát. 
- Lehet, hogy a kapcsolat Mark Freeman és a birtok tulajdonosai között az elveszett záradék - töprengett az író.
- Gondolod, hogy ennyi idő után előkerült? - kételkedett Kate. - Én inkább azt szeretném tudni, mit nyit az a kulcs, amit a seriff emberei találtak. Valami fontos lehet, hogy Freeman magával hozta, de eldugta. Ráadásul nagyon keveset tudunk még az örökösökről is. Andrew-t ismerjük, Mary családját csak futólag láttuk, te ugyan találkoztál Jasper-rel de annak azt hiszem nem sok hasznát vesszük, Charles-t viszont még egyikünk sem látta.
- Pedig az ő neve mellett van a hatalmas felkiáltójel - mutatott Freeman feljegyzésére a férfi.
- Azt hiszem Castle, ma nem kettesben vacsorázunk.
- Á! Szóval az étteremben kedvesen társalogni kezdünk mindenkivel, akit nem ismerünk - húzta el a száját az ötletre az író. - Na és hogyan gondolod? Csak úgy leülünk az asztalukhoz, hogy szeretnénk velük megismerkedni, hátha valamelyikük a gyilkos? - háborgott értetlenül.
- Azt majd megoldod! Elvégre neked szoktak ötleteid lenni! Gyerünk Castle, most megmozgathatod a fantáziád! - húzta fel a szemöldökét kihívóan a nő.
- Az ötletelés nem megy parancsra - morgott a férfi.
- Na gyere, menjünk be a házba! Adjunk egy kis morzsát a poloskás emberünknek is!
Castle-nek fogalma sem volt, mire készül a nő, de engedelmesen követte.  Amikor beléptek a nappaliba, Kate váratlanul megfordult, kezét Castle nyaka köré fonta, és búgó hangon megszólalt, bár majdnem elnevette magát, amikor meglátta a férfi megrökönyödött arcát.
- Ugye édesem ma is megnézzük a tónál a naplementét? Olyan csodálatos volt a tegnap este, meg kellene ismételnünk! Tudom, hogy te is élvezted - kacsintott Castle-re, miközben keze végigsimította a férfi hátát, majd lejjebb vándorolt, és megállapodott a fenekén.
Castle annyira meglepődött, hogy még a lélegzete is elállt, aztán amikor a nő keze megállt a hátsóján, teste megfeszült, és elrévedő tekintettel nézett Kate csillogó tekintetébe, miközben a tóparti szeretkezésük képei tolultak a szeme elé. A képek hirtelen eltűntek és visszatért a valóságba, mert Kate belecsípett a fenekébe, és Castle ugrott egyet.
- Persze drágám! Én is szívesen megismételném azt az estét - válaszolta kicsit mesterkélten, miközben az asztal felé sandított, pedig bármikor szívesen megismételte volna azt az estét, csak nézőközönség nélkül. Közben azon járt az agya, mit akar Kate valójában csinálni a tóparton. Csak nem oda akarja csalogatni a fickót? Nem igazán tetszett neki az ötlet, hogy csalit játszanak, ugyanakkor belátta, hogy így talán ki tudják ugrasztani a nyulat a bokorból.
- Gyere pihenjünk le egy kicsit! Kimerítő volt ez a mai nap! Pihenni jöttünk ide, és egy rejtélybe csöppentünk.
- Biztos, hogy ennek a rejtélynek köze van ehhez a házhoz, különben nem törtek volna be.
- Ne szaladjon el a képzeleted Castle! Szerintem csak valami csóró azt hitte, talál itt valami eladható dolgot, és az árából meglesz a mindennapi alkoholmennyisége - intette le a nyomozó, miközben a hálószoba felé húzta az írót.
Kényelmesen elhelyezkedtek az ágyon. Castle átölelte a nőt, aki boldogan fészkelte be magát az erős karok közé úgy, hogy testük a lehető legnagyobb felületen érjen a másikéhoz.
- Szép kis színjáték! - súgta Castle a nő fülébe. - Anyám is megirigyelhetné!
- Miért? Nem szeretnél a tónál szeretkezni?
- Hát a kukkolót kihagynám! - suttogta, miközben megcirógatta a nő arcát. Néhány másodpercig hallgatott, aztán  komoly hangon szólalt meg. - Életem egyik legszebb estéje volt.
- Nekem is - suttogta mosolyogva Kate anélkül, hogy megfordult volna, miközben érezte, hogy a férfi hátrasimítja a haját, és apró csókokat lehel a nyakára. Nem kérdezett vissza évődve, hogy az "Egyik? És mi volt a másik?" Sokszor úgy érezte, minden együtt töltött intim pillanat felejthetetlen, mégis voltak  olyanok, amelyek különleges jelentőséggel bírtak, mint például az első együtt töltött éjszakájuk. Becsukta a szemét. Ahogy felidézte azokat a mámorító órákat, megnyugtató boldogság áradt szét a testében, és még szorosabban bújt a férfihoz.
Egy darabig még szótlanul élvezték egymás érintését, aztán átöltöztek ügyelve arra, hogy csak teljesen hétköznapi dolgokról beszélgessenek. Castle többször kinézett az ablakon, aztán amikor látta, hogy Jasper és az anyja a vendéglő felé sétál, intett Kate-nek.
- Éhes vagyok. Indulhatnánk vacsorázni - szólalt meg közömbösen, mire Kate helyeselt, és komótosan elindultak. Castle még mielőtt kiléptek volna az ajtón kérdőn a nőre nézett, szájával pedig némán a "fegyver" szót formálta a szájával, mire Kate megütögette a vállán lógó kis bőrtáskát.    
A kis vendéglőben meglehetősen nagy volt a forgalom. Csodálkozva látták, hogy csak két szabad asztal van, így nem kellett sokat töprengeniük, hogy hova üljenek. Andrew és Elisabeth már a vacsora vége felé járt, és jókedvűen ajánlották figyelmükbe a szakács új desszertjét. Mary gyerekei hisztiztek, hogy ők inkább fagylaltot ennének, de apjuk türelmesen, nyugodt, de határozott hangon lecsitította őket, míg az asszony csak bosszankodott. Jasper és az anyja, Violet szó nélkül falatoztak, arcuk semmilyen érzelmet nem árult el, bár Castle nem tanulmányozta hosszasan a vonásaikat. Kate észrevette, hogy az író nyel egy nagyot, és zavartan elkapja a tekintetét Jasperről.
A pincérfiú mosolyogva üdvözölte őket és felvette a rendelést. A tó szépségéről és kiváló szakácsról beszélgettek, miközben figyelmüket a szomszédos asztaloknál ülőkre fordították. Kate fejében éppen megszületett a terv, hogyan kezdeményezzen beszélgetést Mary-vel, amikor Castle hirtelen felállt.
- Bocsáss meg drágám, de a tárcámat a házban felejtettem - mondta egy elnéző mosoly kíséretében, és mire Kate reagálhatott volna, már meg is fordult, és sietősen a házuk felé indultuk felé indult.
Kate megrökönyödve nézett utána, szája egyre szorosabbra záródott a dühtől. - Mi a fenét találtál ki Castle? - gondolkodott. Ismerte már annyira a férfit, hogy valami terve van ezzel a hirtelen elhatározással, így azonban ő magára maradt, hogy kapcsolatba lépjen Mary-vel vagy Jasperrel.  
Castle agyában hirtelen született meg az elhatározás, hogy visszamenjen a házba. Az az egy lakó akit eddig nem láttak, Charles, nem jött a vendéglőbe vacsorázni. Ha ő hallgatja le őket, akkor tudja, hogy üres a ház. Ha szerencséje van, akkor rajtakapja, amint a poloskát szereli, vagy kutat a holmijaik között.
Tíz perc múlva Kate már pontosan tudta, mi Mary gyerekeinek a kedvenc játéka, és megismerte a legújabb tőzsdehíreket is. Miután elmerengtek az üzleti élet kegyetlenségén, Mary őszintén beszélt arról, hogy nehéz időszakon mentek keresztül, de már rendeződnek a dolgaik. Kate megpróbált együtt érző mosolyt erőltetni az arcára, de egyre gyakrabban pislantott az órájára. - Hol a fenében vagy ennyi ideig Castle? - töprengett idegesen.

        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése