2013. május 25., szombat

Változatok egy témára 6/9


- Nem Kate, nem elég - szólalt meg hosszú csend után halkan Rick.
Érezte, ahogy a nő teste megfeszül a karjaiban. Amikor meghallotta a kérdést, egy pillanatra nem tudta, hogy Kate a gyerek nélküli közös életükre, vagy a szenvedélyes, de gyors szeretkezésükre érti-e. Várta, hogy a nő ránézzen, de mivel nem tette, azonnal tudta, hogy melyikre gondol. Túlságosan megkönnyebbült és boldog volt ahhoz, hogy újra belemenjen egy olyan beszélgetésbe, ami a jövőjükről szól, és azt feszegeti, vajon elég-e az mindegyiküknek, amit a másik adhat ebben a kapcsolatban. Élvezni akarta a jelent, azt, hogy az egy hetes kín és őrlődés után újra a karjaiban tarthatja a nőt, ezért pár másodpercnyi hallgatás után szólalt csak meg. Úgy döntött, a könnyebb utat választja. 
- Minden szeretkezés csodálatos veled Kate, - kezdte komoly hangon, de az arcán már csintalan mosoly bujkált - a lassú és a gyors, a gyengéd és a szenvedélyes, és ezek minden változata. Azok után, hogy egy hétig nem is láttalak, nem mondhatok mást, mint hogy nem Kate, nekem ez nem elég. - Lágyan megsimogatta a nő arcát, aztán maga felé fordította, és huncut mosollyal nézett a kétségbeesett tekintetű szemekbe. Kate-nek csak akkor jutott el a tudatáig, hogy Castle nem úgy értette a kérdést, ahogy ő, amikor meglátta a kisfiús, csintalan mosolyt a férfi arcán. Az arcára kiülő fájdalmat, amit az író válasza okozott, felváltotta a tettetett bosszúság, és megforgatta a szemét. - Egyetlen, gyors szenvedélyes együttlét, hogy lehetne elég? - háborodott fel színpadiasan Castle, miközben Kate felé hajolt, és lassan, éppen csak érintve a bőrét, csókolgatni kezdte a nyakát. - Most feleleveníthetnénk, milyen egy lassú, gyengéd szeretkezés - suttogta két csók között a szavakat a nő fülébe.
Kate-t először bosszantotta, hogy nem tudnak komolyan beszélni, főleg miután belenézett a férfi árulkodó tekintetébe, amiből szinte kiolvasható volt, hogy értette a kérdés igazi tartalmát, de sem a kisfiús mosolynak, sem a leheletnyi csókoknak nem tudott ellenállni. Miközben élvezte Rick gyengéd érintését, már ő sem akart a bizonytalan jövőre gondolni. Csak abban volt biztos, hogy szereti ezt a férfit. Boldog megnyugvással adta át magát a pillanatnyi gyönyörnek, amit Castle érintése okozott, és már nem akart mást, mint szeretni, és szeretve lenni. Könyökére támaszkodva kicsit eltávolodott a férfitól, kacéran rávillantotta a szemét, miközben mutatóujját végtelen lassúsággal végighúzta Castle szegycsontján, aztán a hasa közepén körözve elidőzött a köldökénél, végül lefelé indult az ágyéka felé.
- Ilyen lassúra gondoltál? - kérdezte ártatlanul. Hallotta, ahogy Castle lélegzete elakad, érezte, ahogy az ujja alatt megfeszül a hasizma, és libabőrössé válik.
- I-igen - nyelt egy nagyot a férfi, aztán magához húzta a nőt, és ajkuk puhán találkozva, édes csókban forrt össze.

- Javier Esposito! Ha rájövök, hogy hazudtál, akkor a boncasztalomon fogod magadat találni! - fenyegette meg Lanie összehúzott szemekkel a nyomozót, és megütögette a hideg fémasztalt. Már percek óta faggatta a férfit, de az játszotta a tudatlant. Napok óta nőtt a feszültség az orvosban. Valami komoly oka lehetett Kate-nek, hogy eltűnt a világ elől. Annyit tudtak, hogy Castle is keresi, és az apja sem tudja hol van. Lanie már a legrosszabbra gondolt, hogy valamiért összeomlott a nyomozó, de Jim Beckett megnyugtatta, hogy őt minden nap felhívja, és jól van.  Idegesítette, hogy nem tudja, miért bújt el még a barátai elől is Kate.
- Gondolod, hogy Beckett velem megosztotta a titkát, veled pedig nem? - védekezett felháborodva Espo. - Fogalmam sincs, hogy mi történt, és azt sem tudom, hova tűnt Beckett.
Lanie szigorú tekintettel méregette a férfit. Logikusan hangzott amit mondott, de gyanúsan sokat pislogott.
- Azzal akarsz megetetni, hogy nem kezdtetek vad nyomozásba, amikor kiderült, hogy Castle sem tudja, hogy hova tűnt Kate?
- De Lanie! Miért hiszed, hogy nem tartjuk tiszteletben Beckett kívánságát?
- Miért? - emelte fel a hangját a nő, miközben a kezét csípőre tette. - Ismerlek benneteket, mint a rosszpénzt! Na ki vele! Mit tudtatok meg?
- Összeveszett Castle-lel - adta meg magát Javi, bár nem akarta elárulni a barátját Lanie-nek, mert tudta, hogy Lanie foggal-körömmel megvédené Kate-t, és rettentő dühös lesz az íróra.
- Ha megbántotta az a firkász, akkor megismertetem a kedvenc szikémmel! Mi történt?
- Mielőtt felnégyelnéd Castle-t, elmondom amit megtudtunk. Hidd el, először én is be akartam törni Castle orrát, de azt hiszem, jobban szenved, mint amit egy orrtörés jelentene. Ő ugyan semmit nem árult el, de az anyja elmondta, hogy egy gyerekkórház jótékonysági estélyén voltak, összevesztek, Kate összepakolt és elment, de Castle neki sem árulta el, mi volt az összeveszés tárgya. Napokig próbált kapcsolatba kerülni Beckettel, de miután Kate előle is elzárkózott, teljesen magába roskadt, bezárkózott a szobájába, és vedeli a brandy-t. Teljesen kivan.
- Castle iszik? - hűlt el Lanie. Ez nem vallott az íróra, és emiatt még idegesebb lett a nő. Valami komoly dolgon veszekedhettek, ha a férfi annyira padlóra került, hogy alkohollal tompítja a gondolkodását. - Voltatok nála?
- Igen, de nem engedett be bennünket - húzta el a száját Espo.
Lanie maga elé meredve töprengett. Ha Kate nem akart beszélni az érzelmeiről vagy a problémáiról, soha nem erőszakoskodott vele, de boldog volt, ha barátnője a bizalmába fogadta, és megosztotta vele az örömét, bánatát. Ez a helyzet viszont új volt. Máskor Kate a munkába temetkezett, ha nem tudta kezelni az érzelmeit, most azonban elbújt mindenki elől. Lanie úgy érezte, itt az idő, hogy közbeavatkozzon, Kate ha akarja, ha nem.
- És a telefonja? - kérdezte a nyomozóra nézve. 
Javi néhány másodpercig értetlenül bámult, aztán amikor leesett neki, mire gondol a nő, védekezőn maga elé kapta a kezét, és egy lépést hátrált.
- Nem! Azt aztán nem!
- Miért? Néhány perc alatt megtudnánk, hol van.
- Nem fogom lenyomoztatni a telefonját! - dacolt Lanie-vel a férfi, bár sejtette, hogy éjszaka meglesz még ennek a böjtje. - Nem kockáztatom a barátságunkat.
- Akkor mutasd meg, milyen szuper nyomozó vagy, és találd meg másképpen Kate-t!
- Lanie! Te is tudod, hogy ez nem jó ötlet - mondta a férfi komolyan. 
- Igen, tudom - sóhajtott a nő - de akkor mit csináljunk? Nem hagyhatom, hogy eméssze magát olyan dologért, amit segíthetnénk neki megoldani. Elvégre erre valók a barátok.
Espo elgondolkodva nézte Lanie aggódó arcát, aztán pár pillanat múlva felcsillant a szeme.
- Rohamozzuk meg Castle-t! - mosolyodott el.
- Rendben. Veled megyek, és viszem a bonckészletemet arra az esetre, ha kiderül, hogy mégis bűnös - húzta ki magát Lanie, és harcra készen kiviharzott a boncteremből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése