2014. augusztus 25., hétfő

Változatok egy témára 7/108

Az elé táruló látványtól nagyot dobbant a szíve, és elakadt a szava.
- Beckett? - lepődött meg a férfi, és zavarában először vizes hajába túrt, aztán a csípője köré csavart fehér törülközőt húzta szorosabbra. - Miért jöttél?
Castle a patológia liftje előtti találkozó óta képtelen volt kiverni fejéből az érzést, ahogy minden idegszálán végigfutott a bizsergés, amikor a nő teste az övéhez ért. Amikor lefeküdt, végigsimított az ágy üres oldalán, mint minden este, amióta Kate nem feküdt mellett. Nyugtalanította a Kate-tel való találkozás, és izgatta a rá váró extrém ugrás is, ezért nehezen vergődött álomba. Egy sor vad álom után csurom vizesen ébredt hajnalban, ezért lezuhanyozott,  majd borotválkozni kezdett. Oldalra billentette a fejét, és a tükörben figyelte, ahogy a penge könnyedén siklik behabozott arcán. Két húzás között éppen azon tűnődött, hogy elég magas összegre emeltette-e az ügyvédjével az életbiztosítását, amikor meghallotta a csengőt. Bosszúsan indult ajtót nyitni, miközben arra gondolt, bárki is a szokatlanul korai látogató, nagyon gyorsan megszabadul tőle. Nem gondolkodott azon, ki keresheti ilyenkor, de arra számított a legkevésbé, hogy a számára legnagyobb kihívást jelentő, legvonzóbb, legtitokzatosabb, legnehezebben megfejthető nő áll. 
Kate ajkai elnyíltak, pupillája kitágult, lélegzete elakadt, és önkéntelenül végigmérte a férfit tetőtől talpig. Mintha évezredek teltek volna el azóta, hogy így látta. Tekintete vágyakozva itta be a látványt, hatalmas lélegzettel szívta be a férfias tusfürdő és a frissen megmosott bőr illatát, és agyában a legapróbb részleteket is elraktározta egy másodperc alatt: az előrehulló, rakoncátlan vizes hajszálakat, a félig borotvált, habos arcot, a nedvesen fénylő bőrt a sima, széles mellkason, a férfi köldöke felé tartó, lassan csordogáló vízcseppet, a derekára csavart, feszesre húzott törölközőt, amely láttatni engedte a takarásban levő feszes izmokat, és sejtette a férfiasságát. Érezte, hogy mindketten olyan zavarban vannak, mint két kamasz, akik még nem merték bevallani az egymás iránti érzelmeiket, és először találkoznak intimebb helyzetben. Megpróbálta elszakítani tekintetét a vonzó férfitestről, és Castle szemébe nézett.
- Érted jöttem - igyekezett könnyedén kiejteni a szavakat. - Beengedsz?
- Pe-persze - nyögte ki az író, és tétován oldalra lépett, miközben szorosan markolta a testét fedő egy szál törölközőt.
- Amíg befejezed - mutatott Kate a férfi félig borotvált arcára, miközben a fürdőszoba felé indult - elmondom, mit kérek tőled.
Castle néhány másodpercig csak meglepetten állt, és nézett a magabiztosan lépkedő nő után, aztán pislogott néhányat, mintha meg akarna bizonyosodni róla, hogy nem álmot lát, aztán alig észrevehető, huncut mosoly jelent meg az arcán, és Kate után indult.
A tükörből nézte a kád szélén ülő nőt, miközben olyan lassan borotválkozott, mint még soha. Hallgatta, ahogy Kate ecseteli, milyen fontos lenne, ha segítené a vádemelés előkészítését, és ugyan nem mondta ki, de biztos volt benne, hogy Gates kapitány küldte hozzá. Ha Kate maga akarná, hogy az őrsön legyen, nem sütné le a szemét minduntalan, ahányszor csak rajtakapja, hogy őt méregeti. Biztos volt abban, hogy bármennyire is el akarja nyomni az érzéseit Kate, a szerelmet nem tudja csak úgy kihajítani az ablakon, ahogy nem tud parancsolni teste vágyakozásának sem. Elég volt elkapnia azt a pillantását, ahogy végigmérte, amikor meglátta egy szál törölközőben az ajtóban. Néhány másodperc múlva azonban azzal szembesült, hogy ő sem tud parancsolni sem az érzéseinek, sem a testének. Újra a tükörbe nézett, és tekintetét nem tudta levenni Kate-ről, aki a kád szélén ült, kezét hátratette, és megtámaszkodott rajtuk, amitől a vékony pamut póló ráfeszült a mellére, és kiemelte tökéletes, kerek formáját. Castle nyelt egyet, előbbre hajolt, és a mosdó széléhez nyomta az ágyékát, hogy a hideg kerámia lehűtse az érzéki látványtól izgalomba jövő férfiasságát.
- Áááu! - kiáltott fel, amikor a penge sebet ejtett az állán, és fájdalmas arccal szemlélte az erősen vérző vágást. - Így jár, akinek borotválkozás közben máshol jár az esze - nyögte meggondolatlanul. Abban a pillanatban, ahogy kiejtette a szavakat, ijedten pillantott Kate-re, de a nő láthatóan másképp értelmezte a mondatot, és mit sem sejtett Castle testének vággyal teli reakciójáról, mert aggódó tekintettel felpattant a kádról, és a gyógyszeres szekrénykéhez lépett. 
- Ne haragudj! A vádemelési javaslat kidolgozásának lépéseit a kapitányságon is megbeszélhettük volna - mondta. - Nem volt jó ötlet, hogy rám kell figyelned, miközben borotválkozol  - húzta bocsánatkérő mosolyra a száját, és egyik kezében egy fertőtlenítőfolyadékos üvegcsével, a másikban pedig néhány gézlappal és egy sebtapasszal a férfihoz lépett.
- De-dehogy ... nem ... nem azért - kezdett zavarában magyarázkodni Castle - csak túl éles a penge - mondta, miközben nyelt egyet, és remélte, hogy Kate nem jön rá a valódi okra.
- Na, hadd nézzem! - lépett mellé a nő, és apró tenyerét finoman az arcára tette, és határozottan, mégis gyengéden maga felé fordította. 
Az érintés hatására egy pillanat alatt tovaszállt Castle zavara. Miért is kellene zavarban lennie? Hiszen nem ő tagadta meg a szerelmüket! Kihívó tekintettel Kate-re nézett, és minden szégyenkezés nélkül szembe fordult vele.
Beckett óvatos mozdulatokkal itatta fel a kicsorgó vért a gézzel, de néhány másodperc után megérezte, hogy a férfi tekintete rászegeződik. Felnézett. Az elmúlt napokban megszokta, hogy a kék szemekben keserűség, fájdalom, csalódottság, megbántottság, vagy ezek keveréke tükröződött, ezért most meglepődött. A férfi tekintete magabiztos és kihívó volt, amitől Kate zavarba jött, ezért megpróbálta figyelmét a sebre irányítani.
- Ez egy kicsit csípni fog - mondta gyorsan, és egy kis fertőtlenítőt öntött a gézre, és közelebb lépve a férfihoz, a vágásra szorította.
Castle szisszent egyet, de nem húzódott hátrébb, sőt, Kate-nek olyan érzése volt, mintha még közelebb kerültek volna egymáshoz. Már csaknem összeért a testük, és érezte a férfiból áradó meleget, a tüdejéből kiáramló levegő cirógatását, amikor hirtelen megérezte a derekára simuló, gyengéden ölelő kezeket. Az érintéstől megremegett.
- Castle, én ... - kezdett ellenkezni, de a férfi egy határozott mozdulattal szorosan magához húzta. Kate-nek elállt a szava. Tudta, hogy szabadulnia kellene az ölelésből addig, amíg magával nem ragadja az elemésztő vágy, addig, amíg képes ellenállni a férfinak, ezért vett egy nagy levegőt, és már feszítette az izmait, amikor megérezte a férfi vágyának legfőbb bizonyítékát a csípőjének nyomódni. Behunyta a szemét. Döntenie kellett, de nem számított a helyzetre, és nem volt rá felkészülve, hogy másodpercek alatt döntsön. Érezte, hogy a férfi ajkai közelednek az övéhez, szinte már súrolják azokat. Nem akart hiú reményeket kelteni azzal Rick-ben, hogy megcsókolja, aztán közli, hogy a döntésén mégsem változtat, ugyanakkor mindennél jobban vágyott arra, hogy újra érezze a férfi édes, mámorító csókját.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése